Wat is vitaliteit?

Wat is vitaliteit

We kennen allemaal wel iemand uit de nabije omgeving die bruist van de vitaliteit, maar wat is vitaliteit? Dat is dus van de energie, motivatie en veerkracht. Dat zijn de personen waarvan we zeggen dat ze veel energie hebben. Deze personen zijn niet te stoppen. Ze kunnen alles, pakken ook alles aan en er is nooit iets te veel. Alles wat ze aanpakken doen ze met veel plezier. Een vitaal persoon is gelukkig. Hij heeft de kracht om met tegenslagen om te gaan. Hij of zij heeft een grote geestelijke en lichamelijke veerkracht. Wanneer we bij zo’n persoon kijken naar zijn of haar motivatie dan gaat het om de doelen die in het leven gesteld worden. Hij of zij zal er alles aan doen om de gestelde doelen te bereiken. Een vitaal persoon heeft voldoende energie, wil en vermogen om het leven op een zo gunstig mogelijke manier in te richten.

Wat is vitaliteit

Wat zijn belangrijke factoren bij vitaliteit?

De vitaliteit van een persoon is van verschillende factoren afhankelijk. Een persoon zal vitaler zijn als hij of zij meer grip heeft op het leven. Sport en beweging is belangrijk. Het gaat er ook om wat voor sport je doet. Regelmatig in beweging zijn is gezond. Laat je je hond regelmatig uit dan is dat goed voor je geestelijke gesteldheid. Je ontspant je tijdens het lopen en dat is goed voor de vitaliteit.

Voeding en slaap zijn ook belangrijk als we naar de vitaliteit kijken. Door gezonder te eten word je vitaler. Een goede nachtrust is goed voor je lichamelijke gesteldheid. Het werk wat je doet, is ook van invloed. Ga je met plezier naar je werk dan zal dat ook van invloed zijn op je gesteldheid, dus vitaliteit.

Wat is vitaliteit

Een belangrijke factor is ook de sociale omgeving. Is die goed dan zul je je daar ook prettiger bij voelen. De natuurlijke omgeving waar je woont is van groot belang voor je vitaliteit. Het maakt een groot verschil als je je hond moet uitlaten in de stad of in de bossen. In de bossen voel je je de ontspannen sfeer, waardoor je vitaliteit een boost krijgt.