Tips voor een huis kopen Spanje

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt: je gaat naar Spanje verhuizen! Het land van zon, zee en gezelligheid waar je altijd het gevoel hebt alsof je op vakantie bent. Je wilt dus een huis kopen Spanje, maar je weet nog niet wat voor huis je wilt en waar je wilt gaan wonen. In dit artikel geven wij je daarom een aantal tips die je wellicht helpen met het maken van je keuze.

Denk na over waar je wilt gaan wonen

Het is misschien lastig om te bedenken in welke stad of welk dorp je wilt gaan wonen. Maar door jezelf verschillende vragen te stellen, krijg je in ieder geval een beter beeld en kun je bepaalde steden of dorpen laten vallen. Vraag jezelf af of je liever in een stad of een dorp woont. Woon je graag aan de kust of liever meer in het binnenland? Is er een bepaalde streek die je echt aanspreekt? Door dit soort vragen te beantwoorden kom je er meer en meer achter wat je wilt en kun je je zoekgebied in ieder geval beperken.

  1. Vraag jezelf af wat voor woning je wilt

Je kunt kiezen voor een appartement, een middenwoning of een villa: er is voldoende keuze in Spanje! In wat voor soort woning wil je graag wonen en wat laat je budget toe? Kijk naar verschillende soorten woningen in jouw zoekgebied en bekijk wat de prijzen hiervan zijn. Wat voor soort woningen vallen binnen jouw budget en wat wil je graag?

Welke eisen heb je verder nog aan de woning? Denk hierbij aan het aantal slaapkamers en de totale oppervlakte. Wil je graag een tuin of vind je een balkon juist leuker? Wil je een opknapwoning voor een lagere prijs die je nog moet opknappen of wil je een huis waar je direct in kan trekken? Door jezelf dit soort vragen te stellen kom je erachter wat voor soort woning je wilt en kun je gerichter op zoek gaan naar een woning.