E-bike geschikt voor iedereen

Een e-bike wordt over het algemeen speciaal ontworpen om voor heel veel verschillende mensen geschikt te zijn. E-bikes zijn er dan ook in heel veel soorten en maten. Zo wordt ervoor gezorgd dat deze makkelijke vorm van vervoer toegankelijk is voor ieder type mens. Misschien ben je wel een jong fit iemand die lange afstanden moet afleggen en hier niet al te lang over wil doen, maar ook niet compleet bezweet wil aankomen. Of een moeder met twee kinderen die naast haar baan ook elke dat die kinderen af moet halen, boodschappen moet doen en koken.

Verschillende typen

Natuurlijk zijn er gewone heren en dames e-bikes. Deze hebben maximaal 27 versnellingen en net als alle andere gewone e-bikes bieden ze ondersteuning tot 25 kilometer per uur. De damesfiets heeft een lage opstap zonder extra stang en de herenfiets heeft wel een extra stang. Dit maakt de damesfiets ook uitermate geschikt voor heren die de extra stang niet prettig vinden.

Speciale eigenschappen

Driewielers zijn speciaal voor extra balans en de mogelijkheid te blijven zitten als de fiets tot stilstand komt. Heel handig voor instabiele mensen die moeite hebben met afstappen. Moederfietsen zijn erop gemaakt om kinderen en boodschappen te vervoeren. Seniorenfietsen zijn extra licht van gewicht en hebben een extra lage instap, zodat afstappen en opstappen makkelijk gaat. Speed pedelecs kunnen veel harder dan iedere andere e-bike. Stadsfietsen zijn extra wendbaar en transportfietsen hebben de mogelijkheid meer mee te nemen.