Beter piano leren spelen? Volg deze 3 tips!

speel piano

Bij het spelen op een piano komt heel wat kijken. De klanken hangen niet alleen af van de manier waarop je speelt, maar ook van de kwaliteit van de piano, je zithouding en je schoenen. Wil jij beter piano leren spelen? Volg dan de drie tips in dit artikel!

piano online spelen

1. Kies voor een piano van goede kwaliteit

De kwaliteit van de piano is enorm belangrijk. Je hoeft niet per se de duurste piano te hebben, zolang de piano maar wel van goede kwaliteit is. Dit betekent dat de piano in ieder geval niet vals is. Op een valse piano ga je namelijk nooit mooi kunnen spelen. Ook is het belangrijk dat de piano aanslaggevoelig is. Dit betekent dat de toon luider klinkt als je op harder op een toets slaat.

2. Zorg voor de juiste zithouding

Je zithouding is ook bepalend voor de klanken die je voortbrengt. Een ontspannen zithouding zorgt er namelijk voor dat je spieren ontspannen zijn. Dit heeft weer als gevolg dat je soepeler speelt, waardoor de klanken van de piano mooier klinken. Ook heb je met een goede zithouding minder kans op blessures. Zit daarom rechtop en laat je lichaam ontspannen. Als je iets naar voren moet buigen, doe dit dan vanuit je heupen.

speel de piano

3. Trek de juiste schoenen aan

Bij het spelen op een piano is ook de keuze van je schoenen heel belangrijk. Draag je hoge hakken of gladde puntschoenen tijdens het spelen op de piano? Grote kans dat het enorm lastig is om het pedaal te bedienen! Dit wil je natuurlijk niet, dus trek altijd de juiste schoenen aan bij het piano spelen.