Factoring is een nieuwe vorm van debiteurenbeheer

Inkomen

De inrichting van het debiteurenbeheer van organisaties kan behoorlijk ingewikkeld zijn, totdat je voor factoring kiest. In dit artikel vertellen we je hier meer over! Deze vorm van debiteurenbeheer is over komen waaien vanuit Amerika, waar het al veel werd aangeboden door factoringbedrijven. Ook in Nederland neemt het aantal bedrijven die deze service aanbieden sterk toe. Dit maakt dat het steeds makkelijker wordt om facturen tijdig betaald te krijgen. Zeker voor een startende ondernemer of MKB’er biedt dit grote voordelen. Zij beschikken vaak niet over een ruime cashflow, waardoor men afhankelijk is van de betaling van facturen door klanten. Je wilt immers voorkomen dat je zelf tegen betalingsachterstanden loopt.

Factoring

Werking van factoring voor ondernemers

De werking van factoring is relatief simpel! Je dient je hierbij eerst aan te melden bij een factoringbedrijf. Voor het aanmelden worden geen kosten in rekening gebracht. Na het aanmaken van een account kun je losse facturen aan het factoringbedrijf verkopen. Hierbij betaal je een vaste fee per factuur. Deze vergoeding loopt doorgaans uiteen van 3-5%, afhankelijk van de betalingstermijn die met klanten afgesproken is. Naarmate deze betalingstermijn langer wordt, zullen ook de kosten toenemen. Op de website van een factoringbedrijf lees je hier meer over. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Finqle.

Finqle

Debiteurenbeheer wordt makkelijker en minder risicovol

Door voor deze vorm van debiteurenbeheer te kiezen, profiteer je van verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de eenvoud, waarvan je voortaan profiteert! Je krijgt een factuur vaak al binnen 24 uur betaald. Daarbij ben je niet langer zelf verantwoordelijk voor het inschakelen van een incassobureau, als de betalingstermijn van facturen verlopen is. Betaalt een klant niet op tijd aan het factoringbedrijf? In dat geval heb je hier geen omkijken naar. Vaak zal je dit zelfs niet eens te horen krijgen! Het maakt dat ondernemen nog leuker wordt.