Facelift voor de kaaklijn

Is de onderkant van je gezicht, kaaklijn en nek door de jaren heen verandert? Werken de huidverzorging of andere methoden daar niet genoeg tegen maar wil je liever niet een complete facelift ondergaan? Dan ben je misschien wel geïnteresseerd in de Minimal Access Cranial Suspension lift of MACS lift. Bij deze facelift wordt niet het hele gezicht strakgetrokken, maar alleen de onderkant. Het onderhuids bindweefsel wordt daarbij ook gelift, waardoor het effect lang zichtbaar blijft. Er zal een klein litteken ontstaan tussen de kaak en oren, maar niet op andere plaatsen.

Zorgvuldige ingreep

Voor de MACS-lift kun je kiezen tussen een lokale of een gehele verdoving. Vervolgens wordt de huid bij de oren opengemaakt. In de dieperliggende weefsels van het gezicht worden hechtdraden aangebracht waarna deze worden gelift. Als er is gecontroleerd op bloedingen wordt de overtollige huid verwijderd en wordt de wond gehecht. Dit wordt uiteraard gedaan bij beide kanten van het gezicht. Na de operatie zal je een drukverband om krijgen en daarna een week een drukmasker moeten dragen, om zwellingen te beperken. Na zes weken zal je huid hersteld zijn.

Minder gecompliceerde facelift

Het resultaat van deze minder gecompliceerde facelift is vaak zeer de moeite waard. De vermoeide uitstraling die wordt veroorzaakt door een slappere huid rondom de mond en de kaaklijn, het resultaat van ouder worden, gewichtsverlies of stress, kan door deze procedure verdwijnen. Indien het resultaat niet helemaal naar wens is, zal er bij een professionele kliniek een correctie plaatsvinden. Kortom, door de moderne oplossingen van tegenwoordig hoeft een verslapte onderkant van het gezicht geen probleem meer te zijn.