De oude CV ketel weggedaan

De oude CV ketel weggedaan

 

In dit nieuwe huis wilde ik direct het een en ander herzien. Ik zeg namelijk wel dat het een nieuw huis is, maar dat is het natuurlijk helemaal niet. Het is een heel oud huis uit de negentiende eeuw nota bene dat de laatste decennia niet zo goed onderhouden is als je zou willen. Het is een pracht van een huis en dus wist ik het gelijk die eerste seconde dat mijn oog erop viel – zoals je soms dingen vanzelf weet, in één ogenblik. Immers, soms voel je die dingen gewoon goed aan, en hierbij wist ik gelijk dat ik er wilde wonen. Voor mij dus een nieuw huis, maar wel een oud huis dat nog wat opknappen nodig had dus. Waar ik momenteel bijvoorbeeld mee bezig ben is het installeren van een nieuwe CV ketel. Het is echt schrikbarend, maar de oude CV ketel van misschien veertig jaar geleden zat er nog in. Meestal vervang je een CV ketel zo om de vijftien jaar en het is maar goed dat er al jaren niemand meer woonde want anders was het echt onverantwoord geweest natuurlijk. Enfin, het installeren van een CV ketel neemt nogal wat tijd in beslag, maar ik wilde het per se zelf doen, om te leren.